Savršeni polimer

“Shadow Sistems” prodaje pištolj polimerskog rama pune veličine XR920P sa gomilom nadogradnji za upola cene Staccata, ali da li vredi? Predstavio ga je u Arizoni na Canconu 2024. Ovaj proizvođač postoji već duže vreme (od 2016.) i čini se da bi ga trebalo smatrati jednim od velikih igrača na tržištu polimerskih pištolja.
“Shadov Sistems” proizvodi skoro sve svoje oružje u Planu (Teksas) i sve delove izrađuju sami: cevi, zatvarače, okidačke mehanizme, okvire… a poseduju i MIM tehnologiju brizganja. To je tajna konkurentske cene njihovog oružja i rezervnih delova.


Naravno, pištolji Shadov Sistemsa nisu preterano jeftini, ali za ono što nude mogli bi da budu I znatno skuplji. Novi model je čvrst, pouzdan, precizan, izdržljiv i brz.
Prošao je regularne, ali i tzv. brutalne testove, veoma popularne u SAD. Dobro je napravljen i zatvarač je radio savršeno. Jedino što mu je zamereno je malo veća sila okidanja. A to je prilično uobičajeno kod pištolja pune veličine.


Sa KSR920P se savršeno nišani jer ima odlične nišane, lepo leži u rukama, a usta cevi se podižu taman dovoljno da omoguće da puca ravno i brzo. U zavisnosti od prodajne mreže, može da se kupi po ceni u rasponu od 1100 do 1290 dolara.

Tehničke karakteristike
Kalibar: 9×19
Težina: 635 g
Dužina: 18,4 cm
Visina: 13,3 cm
Zatvarač: nerđajući čelik 17-4
Kapacitet: 17+1
Mušica: zeleni obris, tricijumska tačka

R.K.
Foto: David Lane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još