Boris Vojvodić

Affinity u kalibrima 12 i 20

Puška Affinity postoji u deset podmodela: Affinity Wood, Affinity White, Affinity Black Synt, Affinity Compact Black Synt, Affinity Max 5, Affinity Compact Max 5, Affinity APG, Affinity Slug, Affinity One i Affinity One Left Hand. Ovo, takođe, mnogo govori o popularnosti te konstrukcije.
Uz njih, tu je i čisto sportska Affinity Sporting, puška namenjena disciplini gađanja glinenih golubova. Već na prvi pogled pleni čistim linijama i veoma prijatnim, modernim izgledom. U rukama lepo leži, sa dobrim rasporedom masa, a izuzetno dobar balans omogućava brzo, munjevito podizanje u rame.
Puške Affinity se rade u kalibrima 12 i 20, s ležištima metka dužine 76 mm, dok varijanta u kalibru 12/89 nosi ime Intensity (intenzivnost, jačina,) i ima je u četiri verzije: Black Synt, Max 5, Botomland i Extragreen. To znači da se prave verzije s drvenim, crnim polimerskim i polimerskim kamuflažnim kundakom, kompakt kratke puške za šumski lov, puške za levoruke strelce i puške predviđene za lov kuglom „Slug“, koje imaju mehaničke nišane namenjene lovu visoke divljači.

Tekst i slike: Boris Vojvodić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još