Brazilac moćnog kalibra

Početkom prošle godine brazilski “Taurus” je promovisao revolver u kalibru .460 Magnum sa cevi od 10,5 inča. Raging Hunter je opremljen kompenzatorom koji efikasno kroti trzaj ovog moćnog metka. Što znači, bar teorijski, da strelac može efikasno da uputi nekoliko brzih hitaca u metu. Sistem dvostruke brave na ovom Taurusu čvrsto zabravljuje doboš, da se ne okreće tokom ispaljivanja čak i najmoćnijih “magnuma”.
Osim gornje Picatinny šine za montažu optike, “razjareni lovac je ima i kraću Picatinny šinu postavljenu sa donje strane cevi, namenjenu za montžu tronošca.


Ovako opremljen novi Taurus, sa dugom cevi sa kompenzatorom, optičkim nišanom i postavljen na stabilan tronožac, omogućava pogotke i na daljinama o kojima lovci revolverom nisu mogli ni da sanjaju. Sa fabrički ugrađenim mehaničkim nišanima i crvenim optičkim vlaknom na mušici, moguće je munjevito pronalaženje cilja.
Konačno, kao i svi drugi Magnum revolveri serije 460, Taurus Raging 460 Magnum može sigurno da koristi i municiju .454 Casull ili .45 Colt. A na jednom od testova koji je upriličen u SAD, korisnici su u šali prokomentarisali da iz duge cevi (10,5 inča) sa kompenzatorom i naslonom, ispaljivanje municije .45 Colt pruža osećaj kao pucanje iz vazdušne puške. Naravno ovo je preterano, dobronamerno, ali…

R.K.
Foto: “Taurus”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još