Rugerova ikona Divljeg Zapada

“Sturm, Ruger & Company” jedan je od najvećih proizvođača vatrenog oružja u Severnoj Americi. Posle kupovine kompanije “Marlin Firearms Company” koja je pala pod stečaj, 2020, “Ruger” je proveo skoro godinu dana obnavljajući proizvodni pogon „Marlina“.


Na radost mnogih ljubitelja polužnih repetirki, “ruger” je osavremenio I proizveo Marlin 1895 SBL (Stainless Big Loop) kalibra .45-70. Dužina cevi je 48,3 cm (za 1,3 cm duža od originalnog SBL modela), na ustima cevi je urezan navoj za postavljanje prigušivača ili gasne kočnice (komplet uključuje polirani zaštitni prsten za navoj). Kapacitet magacina je šest metaka kalibra .45-70 Government.


Na integrisanoj Picatinny šini od 28 cm, montiran je „Rugerov“ ghost ring zadnji nišan, dok je mušica opremljena zelenim optičkim vlaknom, dobro vidljivim u svim svetlosnim uslovima. Picatinny šinaje ujedno odličnaopcija za montiranje optičkog nišana po izboru.
Kundak od sivog lminata snabdeven je debelim amortizarom koji ublažava trzaj i najjače municije koju može da podnese bull cev. Repetiranje teče glatko i nema zaglavljivanja municije različitih proizvođača i težine.
Sve u svemu, Ruger je nadmašio sva očekivanja i opravdao cenu od 1479 dolara

R.K.
Foto: “Sturm, Ruger & Co.”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još