MIRNO ORUžJE PRECIZAN POGODAK

Piše Boris Vojvodić

Kompenzator namenjen oružju kalibra .30 (7,62 mm), u potpunosti rad našeg poznatog konstruktora, koji smo testirali u bazi SAJ, efikasnošću preko 70 posto i minijaturnim dimenzijama – ispred sličnih stranih konstrukcijaPovod za ovaj tekst, je naša nedavna poseta SAJ MUP Republike Srbije na vest, da su uspešno testirali, neverovatno efikasni kompenzator povratnog trzaja za dugocevna oružja.

Piše Boris Vojvodić
Kompenzator namenjen oružju kalibra .30 (7,62 mm), u potpunosti rad našeg poznatog konstruktora, koji smo testirali u bazi SAJ, efikasnošću preko 70 posto i minijaturnim dimenzijama – ispred sličnih stranih konstrukcija

Povod za ovaj tekst, je naša nedavna poseta SAJ MUP Republike Srbije na vest, da su uspešno testirali, neverovatno efikasni kompenzator povratnog trzaja za dugocevna oružja. To ne bi bila posebna vest, da novi kompenzator nema preko 70% efikasnosti (za toliko procenata smanjuje povratni trzaj) i da u potpunosti nije rezultat rada našeg konstruktora Ivana Živkova, pripadnika ove jedinice. Uz to, izuzetno minijaturnim dimenzijama, daleko je ispred sličnih stranih konstrukcija, tako da nismo mogli da izdržimo, a da ovu korisnu konstrukciju, praktično ne isprobamo.

IPSC ubrzao razvoj
Pravi pomak i ubrzani razvoj kompenzatora iz četvrte grupe, donelo je popularisanje IPSC takmičenja u svetu i uključivanje u trku najvećih svetskih proizvođača oružja sa jedne i razvoj snajperskih pušaka u okviru vojne industrije sa druge strane, tako da danas postoji niz patentiranih kompenzatora sa efikasnošću od 50% do čak 70%, što je zaista impresivno.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još