Efektan u intervencijama

FN 303 je neubojit poluautomatski bacač projektila koji je konstruisao i proizveo belgijski Fabrique Nationale de Herstal. Projektili bacača dizajnirani su tako da eliminišu mogućnost rizika od penetracijskih ozleda. Koristi se u slučajevima intervencije prilikom eskalacije nasilja ili za označavanje osumnjičenih i njihovu kasniju identifikaciju.
FN 303 je oružje koje izbacuje projektile iz okvira s 15 metaka koristivši pritom komprimovani vazduh. Prvenstveno je dizajniran kao „ne-ubojito“ oružje koje onesposobljava protivnika pomoću projektila koji stvara tup udarac na njegovom telu, bez nanošenja kritičnih ozleda. Zbog toga FN 303 ima veliku primenu tokom protesta i nereda gde se svaka upotreba smrtonosnog oružja mora izbeći.
FN 303 se može koristiti kao zasebno oružje te se na njega može montirati kundak. Takođe, moguće ga je montirati ispod cevi većine automatskih pušaka. Takva opcija zove se FN M303. Oružje dolazi s Picatinny šinama na kojeg se može postaviti većina komercijalnog pribora za oružje poput teleskopske optike, lasera i taktičkih svetala. Efektan domet FN 303 je 70 metara.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još