Retro stil za posvećene revolveraše

Silver Creek Firearms je osnovan 2015. godine u Vajtholu (Mičigen), a proizveli su prvi rervolver 2018. Svi zaposleni u firmi su strastveni lovci i strelci, što doprinosi novim idejama. Po struci su uglavnom avio i mašinski inženjeri. Svo njihovo oružje (revolvri) napravljeni su u punom formatu od nerđajućeg čelika, uklopljeni sa minimalnim zazorima.


Sedmometni revolver DA/SA akcije kalibra .357 Magnum izrađen je od nerđajućeg čelika 17-4PH, teži 3,7 libri i ima portovanu cev od 6, 8 ili deset inča. Standardni nišani opremljeni su optičkim vlaknima, iako na šini sa gornje strane cevi postoji mogućnost ugradnje nekog mini refleksnog nišana.


Cev od 6 inča je idealna za strelište ili za svakodnevno nošenje vatrenog oružja. Standardni model pravi se sa cevi od 8 inča koja je odlična opcija za svakog ko želi pištolj solidnog dometa, ali I dodatnu preciznost duže cevi za lov. Cev od 10 inča deluje impozantno i povećava preciznost na takmičenjima sa metama na većim udaljenostima. Laminatne drške se rade takođe u tri verzije: ružino drvo, crna i zelena.


Kuriozitet ovog revolvera predstavlja način punjenja doboša urađen kao kod starih Coltovih SAA modela – metak po metak kroz vratašca smeštena na desnoj strani doboša. Oružje napravljeno za “sladokusce” koji će na strelištu uživati ne samo pucajući, već i u ritualu punjenja i vađenja praznih čaura.
R.K.
Foto: Silver Creek

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još