S nadogradnjom – PDW

SIG Sauer P320 je sjajan pištolj, pogotovo što omogućava široku lepezu dopunjavanja I nadograđivanje. Novitet na tom polju je nadogradnja, odnosno šasija proizvedena u “Strike Industries”. Kada u tu konstrukciju umetnete P320 i još pridodate Strike Dual Folding Adapter (preklopni kundak), dobijate oružje nalik kompaktnom automatu.
Uz mogućnost dodataka šina, za montažu različitih kolimatorskih ili termalnih nišana, taktičkog svetla ili laserskog obeleživača cilja. Pritom celo oružje nije teško, a odlično se kontroliše prilikom pucanja. Pogotovo kada se pridoda I prednji rukohvat koji ujedno služi i kao držač rezervnog okvira kapaciteta 21 metak.


Zbog malih dimenzija, P320 sa nadogradnjom je veoma spretan, lako se manipuliše prilikom takmičenja. Ali on I dalje ostaje nadograđeni pištolj s kundakom a ne PCC, u najboljem slučaju mogao bi da seokarakteriše kao PDW.


Kako god ga nazvali ionako dobar pištolj SIG P320, umetnut u SMC postaje još precizniji. Na takmičenju Handgun Brutality 2023. zablistao je na stejdževima sa metama udaljenim 75 jardi.
Kada se tek pojavila na tržištu SMC Alpha bila je napravljena od aluminijuma, a kasnije je urađena verzija Bravo – od polimera. Bravo je zadržao sve dobre osobine Alfe, ali je u nekim segmentima još bolji. Naročito kada je u pitanju cena od 130 dolara – trostruko niža od osnovne verzije.
R. K.
Foto: David Lane

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još