Za lov i precizno pucanje

Vatreno oružja za preživljavanje .22 LR je sasvim prihvatljivo u SAD. Ovaj kalibar je vrlo jeftin, lako ga je pronaći u većini prodavnica sportske opreme, dovoljno je precizno, a trzaj je mali ili nikakav tako da je savršen za lov na sitnu divljač. Pored toga, na mnoga od ovih oružja mogu se montirati prigušivai koji će ublažiti ionako ne prerterano jak pucanj. Tako nećete uznemiriti komšije ukoliko se “obračunavate” sa metama ili rešavate štetočina.
“Browning” je odlučio da proširi liniju pištolja Buck Mark, kalibra .22 LR, sa osam novih modela, u rasponu cena od pristupačnog praktičnog URX do vrhunskog Field Targeta. Buck Mark pištolji jednostrukog dejstva kalibra .22, proizvedeni su u SAD, imaju aluminijumski ram, blag trzaj i precizan podesivi obarač.

Buck Mark Lite Flute UFX
Buck Mark Lite Flute UFX

Field Target se prodaje u kompletu sa prigušivačem ili urađen u standardnom dizajnu. Uključuje ugrađenu šinu za montažu optičkog nišana, Pro-Target zadnji nišan i obloge rukohvata od cocobolo drveta. Prosečna cena za model sa navojem za prigušivač je 600 dolara, dok je standardni model bez navoja tek 20 dolara jeftiniji.

Field Target
Field Target

Buck Mark Lite Flute UFX ima čeličnu cev od 14 cm sa navlakom od lake legure. Takođe uključuje ultragrip FX dvostruke rukohvate i Truglo optičko vlakno na mušici, a košta 560 dolara. Sličan model Buck Mark Lite UFX ima sve iste karakteristike, ali mu je cev bez žlebova na navlaci i ima donju Picatinny šinu za montažu svetiljke ili lasera. Prosečna cena Lite UFX je 590 dolara.

Buck Mark Lite UFX
Buck Mark Lite UFX

Konačno, linija Buck Mark Plus je dopunjena sa četiri modela: UDX, Stainless UDX, Rosewood UDX i Practical URX. Prva tri modela imaju standardno kućište od 5,5 inča, bilo sa završnom obradom od nerđajućeg čelika ili sa mat-lijevanom završnom obradom.

Stainless UDX sa koricama od cocobolo drveta
Stainless UDX sa koricama od cocobolo drveta

Četvrti praktični URX model ima konusnu cev dugu 14 cm. Svaki model je opremljen Picatinny šinom, Pro-Target zadnjim nišanom sa belom petljom i Truglo optičkim vlaknom u mušici. Prosečna cena je 550 dolara za modele UDX i Rosevood, 600 dolara za model od nerđajućeg čelika i 480 dolara za praktični URX.

R.K.
Foto: Browning

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još