Streljačka takmičenja na sajmu

Izložba CANCON koja se tradicionalno održava u Arizoni na široj teritoriji grada Finiksa, poznata je po velikom broju demonstracija različitog oružja i opreme za njega. Međutim posebnu čar posetiocima pruža mogućnost ličnog isprobavanja svih izloženih primeraka, automatskih, poluautomatskih, kratkih ili dugih cevi sa prigušivačima i gasnim kočnicama, različitih tipova municije…
Uglavnom tokom vikenda 15. I 16. juna na ovom sajmu okupili su se proizvođači vatrenog oružja i municije, vozila i različite opreme. Ljubitelji vatrenog oružja i profesionalni strelci, vojnici, policajci i pripadnici različitih službi obezbeđenja, smatraju dolazak na Cancon obaveznim. Mnogima je čak važniji i od čuvenog Shot Showa.
Verovatno jer je svaki trenutak na ovoj manifestaciji ispunjen demonstracijama inovativnih prigušivača, takmičenjima u pucanju i interaktivnim događajima sa dobavljačima. Sa brokerskim oružjem kao glavnim sponzorom, ovaj jedinstveni događaj okupio je mnoštvo ljudi iz svih krajeva sveta.

Recoilov promoter Ian Harrison se sprema da puca
Recoilov promoter Ian Harrison se sprema da puca

Još jedna inovacija u Canconu bilo je takmičenje nazvano po TV seriji – Run-N-Gun. Radilo se o pucanju bez pravila gde je jedini cilj bio da se u najkraćem mogućem roku pogode sve mete. Ovo intenzivno takmičenje testiralo je veštine i brzinu učesnika, što je podiglo nivo adrenalina i kod publike.
Sponzorske kompanije su angažovale najbolje i najbrže strelce da ih predstvljaju. Naravno sve ovo je urađeno radi marketinga različitih proizvođača oružja, tako da je samo takmičenje snimljeno i emitovano u svrhu promovisanja pojedinih brendova. Veliku pažnju izazvao je i takmičar na HMMWV sa prigušenim M2 kalibra .50 BMG postavljenim na kupolu.

Priredio: R.K.
Foto: Offgridweb

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još