Munjevita konverzija kalibra

SRS-A2 Covert je jedna od najkraćih specijalizovanih visokopreciznih pušaka na svetu. Teleskopski zatvarač i bullpup konstrukcija čine je za stopu kraćom od standardnih preciznih pušaka. Kompaktan dizajn pomera težinu i težište unazad, stvarajući savršeno uravnoteženu i relativno kratku pušku visoke preciznosti. Ostvaruje 1/2 MOA ili bolju preciznost sa DTM municijom i može se lako prilagoditi zahtevima određene situacije promenom kalibra i dužine puške.
Novi model DT SRS-A2 Covert dobio je nekoliko zapaženih nadogradnji. Kućište je opremljeno redizajniranim nosačem cevi, što dodatno poboljšava preciznost, čak i prilikom zamene cevi. Jer se prijemnik čvrsto zaključava na prvih 15 centimetara cevi. Takođe ima novi Field Match Trigger. Novi dizajn obarača sada ima ravnu konturu, sklop nije složen kao prethodni, a radi kratko i odsečno pri sili koja može da se podesi u rasponu 0,8 do 3,2 kg.


Prijemnik ima nekoliko urezanih otvora u zoni mesta gde se cev pričvršćuje za risiver, Obloga cevi je olakšana M-LOK prorezima za pričvršćivanje dodataka. Monopod je sada standardan i dolazi instaliran na šasiju, a šina na vrhu prijemnika je skraćena. Mesto za postavljanje tronošca je fabrički ugrađeno. Cevi imaju žlebove u korenu i uzdužne kanelure, koje doprinose smanjenju mase.
Bilo da se radi o policijskom strelcu koji dejstvuje na razdaljinama oko 50 jardi, vojnom snajperisti koji puca na milju ili long range strelcu na zahtevnim I dinamičkim takmičenjima, SRS-A2 Covert ima nenadmašnu fleksibilnost zbog kompaktnijih dimenzija od od tradicionalnih pušaka.


Koristeći fabričke komplete za konverziju, SRS-A2 Covert se brzo može konvertovati u kalibre koji se nude u covert dužinama cevi: .308 Winchester, 6,5 Creedmoor, .300 Winchester Magnum i .338 Lapua Magnum. Šasija Coverta može da prihvati I cevi standardne dužine sa osnovnog modela SRS-A2, u kalibrima: .300 Norma Magnum, .300 RUM, 7 mm i .338 Norma Magnum. Konverzija kalibra i povratak na nulu je jednostavan i traje manje od 60 sekundi.
Konstruisan je da radi i u najtežim uslovima. SRS-A2 Covert je konstruisan da radi u najtežim uslovima. Napravljen je od polimera otpornih na udarce, legure aluminijuma ANSI 7075-T6 i nerđajućeg čelika. Finiširana je otpornim premazima, tako da pouzdano radi na niskim arktičkim ali i ekstremno visokim temperaturama. Podjednako dobro radi u visokoj vlazi ili prašini i pustinjskim uslovima.  Maloprodajna cena je  5550 dolara.
R.K.
Foto: Desert Tech

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još