Kompaktan i lagan

“Silencer Central” je 2023. promovisao prigušivač Banish Speed K 5,56 NATO, koji je odmah postao popularan zbog iznenađujuće malih dimenzija. Sa dužinom od samo 10 centimetara i širinom 5 cm, ovaj prigušivač pruža impresivne performanse uprkos tome što je kratak i zgodan za nošenje. Međutim, kada su prigušivači u pitanju, korisnici će uvek tražiti lakši model zbog boljeg balansa.
Zbog toga je “Silencer Central” upravo prikazao titanijumski model Banish Speed K Ti za kalibar .223, koji je značajno smanjio težinu u poređenju sa svojim starijim “kolegom”. Očekivano, novi K Ti model ima uglavnom iste karakteristike kao i originalni model, osim titanijumske konstrukcije. Najistaknutija razlika je težina: verzija Ti teži 244 g, a ne 400 grama. Za oružje je masa od 156 grama velika stvar.


Obe varijante imaju isti raspon kalibara od .17 do 5,56 mm, iste dimenzije, isti unutrašnji dizajn, isti crni cerakote finiš i standardni HUB nosači. Međutim, iznenađuje da lagana konstrukcija od titanijuma ima i određene nedostatke. najpre, verzija Ti ne podržava režim automatske paljbe. Pored toga, uprkos upotrebi iste tehnologije podesivog protoka i ventilirane četvrte pregrade, Ti model ima nešto lošije prigušenje (20,6 dB naspram 20,9 dB). Konačno, titanijum je skuplji od inconela, tako da je i cena za 200 dolara veća.
Za one koji žele da opreme karabin prigušivačem, a da pritom zadrže što lakši i okretniji dizajn, čini se da je Banish Speed K Ti vrhunska opcija. Prosečna cena je 1.399 dolara.

R.K.
“Silencer Central”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još