Najprodavaniji taktički folder

Framelock brave su popularne kod onih koji koriste sklopive noževe u teškim uslovima. Na kraju titanijumskog dela za zaključavanje Halftracka nalazi se čelični blok sa zavrtnjem koji dolazi u kontakt sa drškom i smanjuje habanje što produžava životni vek brave.
Nazvan po specijalizovanom vojnom vozilu sa pogonskim sistemom na gusenicama, ffolder Hinderer Knives Halftrack framelock je, kao i njegov imenjak, praktično nezaustavljiv. Uprkos kompaktnoj veličini noža, dovoljno je snažan i za velike zadatke.

Način držanja noža
Način držanja noža

“Hinderer Knives” je poznat po visokokvalitetnim preklopnim i fiksnim noževima dizajniranim za taktičko tržište. Halftrack je taktički folder – jedan od njihovih najprodavanijih modela. Smanjeni taktički preklopni nož je zgodan za nošenje, pritom je čvrst, a drška mu je debela nešto više od pola inča. Sečivo dužine 2,75 inča napravljeno je od visokooktanskog nerđajućeg čelika CPM S45VN koji izuzetno dobro drži oštricu. Klasični oblik „bowie“ ima šiljasti vrh za precizno sečenje. Druge opcije uzorka sečiva su Spanto-Hindererov interni nčin brušenja sečiva koji rezultira veoma čvrstim tanto vrhom, vharncliffe i drop pointom.


Kvadratni ram drške napravljen je od titanijuma sa stonewash završnom obradom i jedan je od najjačih na tržištu. Titanijumska šnala čvrsto drži nož u džepu. Na prednjoj strani je obloga od G-10 u nekoliko opcija boja sa prelepim 3D uzorkom, zahvaljujući kojem nož odlično prianja u šaci. Sa dužinom od 3,85 inča zatvoren, Halftrack je robusan, a da nije previše glomazan.
Oštrica je vrhunski naoštrena. Čelik S45VN je izuzetno čvrst i može da izdrži velike napore. Na prvi pogled drška se ne čini baš udobnom, ali radeći s njom shvatićete čemu služi. Zarez palca formira jednodelnu donju oblogu koja drži kažiprst i sprečava da se ruka pomera napred, dok zakošena drška savršeno leže u dlan. Kvadratni oblik takođe pomaže u sprečavanju da se „izgubi“ u ruci dok nosite radne rukavice.
Sečivo lako prolazi kroz skoro sve – karton, crevo, žicu, meso… Cena od 425 dolara nije mala, ali nož vredi svaku paru.

R.K.
Foto: Hinderer Knives

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još