Naslednik čuvenog automata

Uzi Pro je redizajniranii Mikro Uzi, poluautomatski pištolj zasnovan na svetski poznatom automatu Uzi, čije su varijacije prodate širom sveta u više od 2.000.000 primeraka .
Dno polimerskog rukohvata levkasto je prošireno radi lakše izmene magacina za municiju. Za razliku od ranijih modela, dugme za oslobađanje okvira premešteno je na levu stranu rukohvata. Ovo je omogućilo postavljanje Picatinny šie punom dužinom gornje strane risivera i obloge cevi, pružajući opciju montiranja refleksnog nišana po izboru, uglavnom tipa red dot.


Kratka Picatinny šina smeštena je i sa donje strane polimerskog kućišta, čime je omogućena montaža taktičke svetiljke ili laserskog nišana. Svaka varijanta Uzija (uključujući I Pro) je imala cev sa navojem za prigušivač, a gvozdeni fiksni nišani postavljeni su na gornji deo sanduka.


Uz montažu polimerskog kundaka radi bolje kontrole oružja prilikom pucanja dobija se pištolj, a možda i SBR (short barreled rifle), izuzetno kompaktne veličine sa prednostima karabina.

R.K.
Foto: IWI

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još