Teškaš nenadmašne ergonomije

“Upoznajte najmoćniji odbrambeni pištolj koji ste ikada mogli zamisliti”, pravi je reklamni slogan koji stiže iz FN. Jer, pištolj FN 510 kalibra 10 mm Auto uz koji se isporučuju okviri kapaciteta 15 i produžni koji prima 22 metka, jeste oružje velike vatrene moći. A za ovaj kalibar kažu da može da zaustavi i medveda u pokretu.


Međutim imati ovako snažno oružje velikog kapaciteta nije od neke koristi ukoliko ne možete da ga kontrolišete prilikom pucanja i – promašujete. Bilo da se odlučite za model Tactical ili MRD ergonomski su vrhunski urađeni, a okidanje je resko i glatko. Rukohvat je postavljen pod idealnim uglom a korice su ohrapavljene, taman dovoljno da omoguće čvrst hvat. Kombinacija udobnog hvata i odličnog okidanja uz savršeno kretanje navlake omogućava solidnu preciznost čak I za prosečno uvežbane strelce.
Na oba pištolja na navlaci se nalazi Optics mounting sistem za laku montažu refleksnih nišana niskog profila. Kod modela MRD su u pitanju dnevni, a Tactical prihvata i noćne nišane, a opremljen je i navojem za Prigušivač.
R.K.
Foto: FN

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još