Vojna snajperka za ekstremne daljine

Nadovezujući se na tradiciju renomiranih snajperskih pušaka Sako TRG 22 i TRG 42, Nova Sako TRG 62 A1 je konstruisana da postavi nove standarde u industriji oružja, za ekstremno dalekometno pucanje.
Najnoviji član porodice Sako TRG ima poboljšano okidanje, preciznost i efikasnost na cilju zahvaljujući moćnom kalibru .375 CheiTac (9,5×77). Zadržavajući osnovne karakteristike platforme TRG, novi model koristi iste mogućnosti podešavanja i kontrole, tako da nije potrebno dodatno navikavanje na nju. Uprkos snažnom kalibru TRG 62 A1 teži samo sedam kilograma tako da može da ga nosi i koristi samo jedan strelac.


Budući da je TRG 62 A1 namenski napravljeno snajpersko oružje, tokom razvoja prošao je opsežno testiranje na terenu, koje su sproveli prtipadnici različitih jedinica. Sve povratne informacije uključene su u poboljšanje dizajna i karakteristika nove puške. Stručnjaci i profesionalni snajperisti su došli do zaključka da su dosadašnji tradicionalni kalibri snajperki .308 ili .338 Lapua Magnum već prevaziđeni jer su pružili maksimum. A zahtevi na terenu se menjaju.


Novi TRG ima značajno poboljšanje u brzini pogodaka do 1500 metara i primetno poveđanje energetske efikasnosti, donoseći na cilj više od 25% energije. Napravljen za preciznost i snagu i redefiniše granice pucanja na daljinu, omogućava neuporedivu preciznost i domet koji se proteže preko 2000 metara.
R.K.
Foto: „Sako“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još