Efektno, brzo i odlučno

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić prisustvovao je danas u Nastavnom centru „Makiš“ pokazno-taktičkoj vežbi pripadnika Odseka za policijsko hapšenje Uprave kriminalističke policije i istakao da je najvažniji zadatak UKP, osim očuvanja bezbednosti države i sigurnosti građana, bespoštedna i beskompromisna borba protiv kriminala. Ministar Dačić je, nakon izvedenih vežbi upada u prostorije taktičke kuće i zaustavljanja vozila u pokretu, naglasio da je Uprava kriminalističke policije srce policije i Ministarstva unutrašnjih poslova.

„Da bi borba protiv kriminala bila uspešna, moramo da imamo visokoosposobljenu, opremljenu i brojčano adekvatno zastupljenu Upravu kriminalističke policije. Danas smo imali priliku da se na licu mesta uverimo da postoji visok nivo kvaliteta i osposobljenosti pripadnika ove uprave, koja izvršava najveći deo najtežih hapšenja“, rekao je ministar Dačić, koji je nakon vežbe obišao taktičko-tehnički zbor.

Ministar se zahvalio pripadnicima UKP na dosadašnjem radu i najavio dalja ulaganja u kriminalističku policiju jer to, kako je istakao, predstavlja ulaganje u bezbednost i sigurnost svih građana, kao i u borbu protiv kriminala.

„U tom pogledu, očekujem da u narednom periodu ostvarimo još bolje rezultate nego do sada“, zaključio je ministar Dačić.

foto MUP

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još