Još uvek prototip

Dobro poznat po puškama AR-15, AR-10 i karabinima pištoljskog kalibra “Aero Precision” je odlučio da napravi savremenu pušku polužnog sistema. Iako nova puška Aero Precision Lever još uvek nema ni zvanično ime, početkom godine je njen prototip predstavljen na Shot Show 2024.

Nalik taktičkim puškama
Nalik taktičkim puškama

Nova Lever Gun je dobila neke od najčešćih nadogradnji za taktičko oružje. Tako 16-inčna cev ima navoj koji omogućava postavljanje gasne kočnice ili prigušivača, kao i obloge od obrađenog aluminijuma sa M-LOK prorezima i KD gajkama za remen.

Uglastiji oblik poluge u odnosu na standardnu
Uglastiji oblik poluge u odnosu na standardnu

Rukohvat se proteže u gornju Picatinny gornju šinu pune dužine sa ghost ring zadnjim nišanom I mušicom sa optičkim vlaknom. Rukohvat, obloge cevi i kundak biće dostupni u nekoliko različitih završnih obrada, uključujući OD zelenu i FDE.
Jedinstvena poluga odgovara konturi rukohvata puške, koji ima bočne polimerske panele sa strukturom kao na AR puškama. Aero Precision Lever Action ima skeletizovani aluminijumski kundak, veoma sličan postojećim opcijama na tržištu, sa podesivom obrazinom i bočnim nosačima rezervnih metaka.

Podesive obrazine na kundaku i držač rezervnih metaka
Podesive obrazine na kundaku i držač rezervnih metaka

Zasad je predviđeno da puška bude napravljena u dva kalibra, tradicionalna za polužne repetirke – .30-30 i .45-70. Pojavljivanje na tržištu najavljeno je za kraj godine, a cena će se kretati oko 1700 i 1800 dolara.

R.K.
Foto: Shot-Show, Patrick McCarthy

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još