Jubilarno izdanje čuvene puške

Proslavljajući pola veka izrade legendarne M1A, “Springfield Armory” je napravio ograničenu seriju reprodukcije poluautomatske puške M14 u kalibru .308 Winchester.
Kao priznanje za prvo izdanje iz 1974. godine, puška M1A 50-th Anniversary je izrađena u ograničenoj seriji od samo 1.974 primerka. Pušku je predstavljena na reprezentativnoj kutiji ručno napravljenoj od istočnog belog bora nalik sanduku za oružje. Uz svaki primerak se dobija remnik od gusto tkanog pamučnog platna OD green, komplet za čišćenje i M14 Army TM-9-1005-223-12 tehnički priručnik. Puška se isporučuje u postavljenoj crnoj futroli sa patent zatvaračem.


Svaki primerak se dobija uz potpisan sertifikat o autentičnosti sa odgovarajućim serijskim brojem i ličnim potpisom generalnog direktora “Springfield Armorya”, Dennisa Reesea, koji potvrđuje njen status pravog kolekcionarskog predmeta.
Puška ima skrivač plamena sa integrisanim prijemnikom za bajonet, što joj daje klasičan M14 profil. Akcija 50-th Anniversary M1A precizno je uklopljena u kundak sa potkundakom od ručno odabrane orahovine, ukrašen specijalnim medaljonom ukrštenih topova.
Osim toga, na svakom primerku je ugraviran broj 1 od 1974. godine, koji simbolizuje njeno jedinstveno mesto u istoriji. Prodaje se po ceni od 2499 dolara.

R.K.
Foto: “Springfield Armory”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još