Uživanje u „zvuku tišine“

Demonstracija prigušivača u Canconu bila je vrhunac čitavog događaja. B&T je predstavio svoje prigušivače sačmarica koji su privukli značajnu pažnju jedinstvenim dizajnom i efikasnošću. Ovi uređaji za suzbijanje praska su posebno korisni za policiju i vojsku, jer pokazuju kako napredna tehnologija može poboljšati operativne sposobnosti.

Nate Gerhart iz B&T
Nate Gerhart iz B&T

Neke kompanije, poput “Tiona”, predstavile su čitav asortiman prigušivača kako bi ih učesnici mogli isprobati pre kupovine. “Dead Air” je promovisao nekoliko novih prigušivača, uključujući Nomad Ti KSC, Nomak 33 i Mojave 9 u novim bojama, kao i 6 mm Lazarus 6. Ovi proizvodi naglašavaju posvećenost “Dead Aira” inovacijama i kvalitetu, nudeći širok izbor opcija za zadovoljavanje različitih potreba i preferencija prilikom pucanja.


Još jedna inovacija bili su integralni prigušivači – ugrađeni u dizajn pušaka sa polužnim sistemom repetiranja. Izgled je bio neobičan, ali efikasnost se nije mogla poreći. Neke prigušene polužne repetirke bile su tihe kao i puške sa prigušivačem za municiju 9 mm.


Naravno, ovo je samo početak, jer nijedno vatreno oružje nije pušteno bez upozorenja. Na cevi svega, od pištolja do vojnih mitraljeza, bio je pričvršćen prigušivač i učesnici su mogli da probaju svaki od njih! Pritom uprkos celodnevnom pucanju na Canconu, nikom od prisutnih – posetilaca, demonstratora, proizvođača i organizatora nije bio ugrožen sluh, a sve zbog primene prigušivača pucnja.

R.K.
Foto: Offgrid

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još