Za lov i preživljavanje

U SAD, a sve više i u drugim delovima Planete sve je popularniji pokret prepera. Oni čekaju „smak sveta“ i za to se ozbiljno pripremaju. Grade skloništa, skladište hranu… Kada je oružje u pitanju, osim vatrenog, propagiraju i korišćenje tradicionalnog – lukova i strela, sekira, koplja… Zbog toga je „Cold Steel“ dizajnirao nekoliko varijanti koplja. Jedno od njih, američko lovačko koplje sastoji se od tri dela: dugačke čelične drške koja služi da se koplje pričvrsti (navuče) na drveno telo, osovine i vrha, koji su zavareni u jednu celinu.

Sečivo dugo oko 18 cm napravljeno je od ugljeničnog čelika SK5 i zajedno sa osovinom zaštićeno crnim premazom. Dovoljno je izdržljivo za bacanje i ubode i može da se nosi sa bilo kojom divljači u Severnoj Americi. To je i dokazano brojnim slikama i video-klipovima iz lova, gde se vide trofeji divlje svinje i američkog mrkog medveda. Pritom je fantastično naoštreno, tako da može da se koristi i za sečenje.

Da bi se smanjili troškovi i olakšao transport, američko lovačko koplje se isporučuje bez drvenog tela. Dizajnirano je za upotrebu sa većinom standardnih rukohvata za lopate od jasena, dugih oko 122 cm, koji mogu da se kupe u većini gvožđara ili onlajn. Ovog proleća cena je sa 50 dolara spuštena na 30, tako da su u rekordnom roku prodate sve zalihe.
Isporučuje se u kompletu sa Secure-Ex futrolom.

Karakteristike:
Težina (g): 672
Dimenzije (cm): 90 × 10 × 3,8
dužina sečiva (cm) 18
R.K.
Foto: printscreen i “Cold Steel”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Afrički lovci

Borili se u Krimskom ratu, Francusko-pruskom ratu, Indokini, francuskoj invaziji Meksika i u oba svetska rata