Fiber optic nišani za Glocka

Američka firma koja proizvodi mehaničke nišane prilagođene pojedinim modelima pištolja, u skladu sa proizvodom ima dva reklamna slogana: “Najbrži nišani pri svakom svetlu” i “Najsjajniji nišani na dnevnom svetlu”.
Ovog proleća u XS Sightsu su primenili akciju koja je oduvek bila sinonim za supermarkete i takozvanu kupovinu iz fotelje: Kupite dva para nišana i dobićete besplatno Goodgy paket vredan 45 dolara (majica, olovka, sveska, igla, nalepnica).
Pitanje je koliko je akcija uspešna i da li je uopšte bila neophodna. Jer, njihovi nišani namenjeni za Glockove modele su poznati po brzom dovođenju na cilj i jasnoj nišanskoj slici. Sastoje se od precizno obrađenog, nazubljenog zadnjeg nišana koji sprečava odsjaj i čeličnog prednjeg nišana sa zelenim optičkim vlaknom lako uočljivim i pri jakom svetlu.
Lako se montiraju na oružje i dovoljno su čvrsti da mogu da izdrže ispaljivanje velike količine municije, a da se ne rasklimaju. Zbog toga su popularni kod praktičnih strelaca kako za takmičenje, tako i za treninge, a cena od 70 dolara je sasvim prihvatljiva.

R.K.
Foto: “XS Sights Systems”

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još