Gigantski Legend

Grčka firma „Legend“ specijalizovana je za proizvodnju taktičke i zaštitne opreme. Osnovali su je u Solunu 2010. godine veterani grčke vojske, koji su želeli da svoje znanje i iskustvo pretoče u upotrebljivu opremu za vojsku i specijalne jedinice. Tako su nastale različite linije vrhunski izrađene opreme za savremenog vojnika napravljene od kvlitetnih materijala, a po razumnim cenama.

Vertikalna nadogradnja
Vertikalna nadogradnja

Komanda grčkih oružanih snaga prepoznala je kvalitet i upotrebljivost i neke od proizvoda „Legenda“ uvrstila u opremu svojih vojnika. Poslednjih godina ova solunska firma proširila je asortiman i na proizvode za civile – za boravak u prirodi.
Na sajmu u Nirnbergu “Legend” je predstavio nekoliko vrsta ranaca i dodatnih torbica-džepova kojima po potrebi mogu da se „dograde“ taktički prsluci, opasači…
Ranac nazvan Gigantski, napravljen je 100 % od najlona, a kapacitet od 110 litara (90 + 20) opravdava ime. Osim vojnicima poslatim u akcije koje podrazumevaju duži boravak na terenu daleko od matične jedinice i linije snabdevanja, ovako koncipiran ranac idealan je za kampere i ljubitelje divljine.

Kaiševi za nošenje su, radi udobnosti, bloženi jastučićima
Kaiševi za nošenje su, radi udobnosti, bloženi jastučićima

Na aluminijumski ram pričvršćena je osnovna torba zapremine 90 litara dok su sa bočnih strana dodate dve manje od po 10 litara, koje po potrebi mogu da se skinu i nose kao nezavisni ranci za kratke izlete, a moguća je i nadogradnja po visini. Dodatni džepovi mogu da se pričvrste po mola sistemu kačenja, koji je zastupljen na većini vojne opreme.

 Firma iz Soluna osnovana je 2010. godine
Firma iz Soluna osnovana je 2010. godine

Da bi se osigurao od klimanja i ljuljanja, kao i svi planinarski ranci, Giant može da se pričvrsti udobnim kaiševima koji se kopčaju preko grudi i oko struka. Duboki vodootporni poklopac štiti ununutrašnjost ranca od kiše i snega.
Cena Gianta je sasvim pristojna – 140 evra.

R.K.
foto: “Legend”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još