Rastislav LAZIĆ

Ključ osvetljenja – Ledlenser K1

Bez obzira da li tražite nešto u mračnom uglu podruma ili garaže ili uveče vodite psa u šetnju Ledlenser lampa je uvek pouzdan partner i pruža potrebnu sigurnost.
Elegantne, izuzetno snažnog snopa i čvrstog kućišta baterijske lampe serije K su popularne kod Širokog spektra korisnika. Zbog kompaktnih dimenzija, ljudi ove mini lampice često drže pričvršćene na privescima za ključeve, jer “K” u ovoj seriji označava “ključ”. Pritom je veoma pogodna da osvetli bravu automobila na mračnom parkingu ili ključaonicu ulaznih vrata.

Mala, ali moćna svetiljka, foto: “Ledlenser”
Mala, ali moćna svetiljka, foto: “Ledlenser”

Na prvi pogled ova lampica deluje kao igračka, ali samo dok je neuključite okretanjem “glave” lampe. Jer tada malo postaje veliko – lampa dužine 4,3 cm i težine samo 10 g, daje svetlost jačine 13 lumena do daljine od 16 metara.

Često se nosi kao privezak za ključeve, foto: “Ledlenser”
Često se nosi kao privezak za ključeve, foto: “Ledlenser”

Kao i sve “Ledlenserove” lampe, tako su i ove malene svetiljke vodonepropusne i otporne na kiselinu, tako da u slučaju da baterija AA procuri, neće biti oštećene. Tri modela (K1, K2 I K3) ove “džepne rakete”, kako je iz milošte zovu Amerikanci, prodaje se u dve boje – ružičastoj i crnoj, po ceni od nepunih osam dolara.

Rastislav LAZIĆ
Foto: “Ledlenser”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još