Dragan Šaponjić

Atraktivni „ludak“

Posle mnogih problema koje je imala tokom nekoliko godina kompanija “Benchmade” se 2015. godine vratila na svetsku scenu u velikom stilu. Tome su doprineli odlični noževi Crne i Plave klase, kao i linija HKU ponudi. U okviru Crne klase nalaze se noževi od visokokvalitetnih materijala, namenjeni pre svega službenoj upotrebi.
Verovatno najtraženiji nož iz te produkcije „Benchmadea“ je Model 808 Loco (u španskom slengu – ludak). Zanimljiv oblik od vrha u formi obrnuti tanto, preko širokog, ravno brušenog sečiva, sve do nadole zakrivljene i vrlo udobne drške, Loco privlači pažnju ali i obećava odlične perfrmanse.
Relativno lak, potpuno prilagođen upotrebi sa obe ruke, jednostavan i efikasan, ovaj nož je dobio brojne nagrade, a najbolja potvrda popularnosti je što sa rafova prodavnica nestane za tili čas. Nudi se sa crnim ili satenski finišaranim sečivom od S30V, dopola nazubljen ili gladak, drška od G-10 je trodimenzionalno oblikovana, a konstrukcija otvorena što olakšava održavanje.
Dodajte tome odličnu axis bravu i šnalu za nošenje u više pozicija i biće vam jasno zašto je ovo, po mišljenju mnogih ljubitelja noževa, najbolji „Benchmadeov“ nož za svaki dan, sizajniran za veliki „Come back“ 2015. godine, uprkos ceni od 240 dolara.

Dragan Šaponjić
foto: “Benchmade”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još