Izdržljiv i pouzdan

Maar nož je oličenje za “Trueov” moto da “čvrst hvat” ljubiteljima svakodnevnog nošenja sečiva obezbeđuje samopouzdanje i uliva hrabrost. Beskompromisan dizajn Maar Cleavera uspeva tamo gde mali, minimalistički noževi ne odgovaraju.


U pitanju je preveliki, ali džepni folder, težak, izdržljiv sa ergonomskom drškom zahvaljujući fleksibilnom flipper dizajnu. Oblik sečiva oštrice i obloge drške asociraju na njegovo ime – reljef vulkanskog kratera Maar, stvoren intenzivnim zagrevanjem. Nož je napravljen od izdržljivog D2 čelika koji dugo drži oštrinu sečiva i zahteva ređe oštrenje. Crni oksidni premaz povećava otpornost na koroziju, a stonewash finiš daje nožu mat izgled, skriva ogrebotine i ne zahteva posebnu negu.


Sečivo je dizajnirano tako da izvrsno seče, udara i usitnjava proizvod, ali ima modifikovanu tačku za probijanje koju tradicionalni noževi nemaju. Široko sečivo od 9 cm odlično funkcioniše za uobičajene rezove, a stomak sečiva ima dizajn klackalice koji omogućava da se lako ljulja, okreće i usitnjava. Bez obzira da li se odlučite za svakodnevno nošenje (EDC) Maara, korišćenje u kuhinji ili za ličnu zaštitu, cenićete svestranost ovog noža i ono što izaziva zavist kada samouvereno sečete i s lakoćom obavljate svakodnevne zadatke. A cena od 50 dolara nije prevelika za ovakav folder.

R.K.
Foto: “True”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još