Linija za motocikliste

Iz godine u godinu “Benchmade” se fokusira na različite grupacije korisnika. Pažnju nam je privukla Crna serija njihovih noževa orijentisana ka taktičkoj zajednici. Iako ovi noževi imaju prvenstveno vojnu namenu, rekli bismo da je jedan deo fiksnih modela namenjen motociklistima. Jer, naziv Harley Davidson nikako ne asocira na specijalne jedinice.
Posebna linija Harley Davidson upotpunjena je sa dva interesantna noža. Prvi Nightshift je sa fiksnim sečivom dužine 118 mm, od 3,8 mm debelog čelika 440C i sintetičkom drškom, grubo orebrene teksture.
Dopadljiv izgled u kontrastu sjajno polirane oštrice i mat crnog satenskog finiša, daje ovom borbenom nožu elegantan izgled. Međutim način brušenja i oblik sečiva prilično ga ograničavaju. Svejedno, ne sumnjamo da će naći obožavaoce, čak i izvan kruga ljubitelja legendarnih motocikala.
Drugi je znatno interesntnije osmišljen. Na prvi pogled izgleda kao fiksni nož klasične forme, a tako može bez problema i da se koristi. Međutim moćni T-Rod se otvara pritiskom na dugme i laganim pokretom zgloba, tako da postaje takozvani push dagger – borbeni nož za ubadanjee.

R.K.
Foto: Benchmade

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još