Ontario RAT Model 1

Polazeći uglavnom od ličnih kriterijuma za nabavku manje-više univerzalnog preklopnog noža, koji se nosi u prirodu, a da ne košta previše, izabrali bismo prvenstveno jedan čvrst i skladni model. Na primer Ontario RAT Model 1 (Randall’s Adventure & Training), koji se već dugo nalazi na tržištu i fenomenalno prodaje. Vođeni reklamnim motom: „Nož koji vam je potreban kada vam treba nož“, nabavili smo jedan primerak i nismo se razočarali.
U pitanju je nož sa drškom dugom 115 mm i sečivom od 90 mm. Obloge drške se izrađuju od najlona u više boja, a sečivo je napravljeno od veoma kvalitetnog čelika AUS-8A. Na dršci ima otvor za gajtan, kao i šnalu za kačenje na džep, koja se može postaviti na jednu od četiri pozicije. Oblik sečiva je klasičan, sa ful flat rezom i drop point vrhom, što omogućava širok dijapazon upotreba na terenu, uključujući i obradu mesa.
Konstrukcija mu je veoma čvrsta i izdržljiva, a sečivo je od neželjenog sklapanja obezbeđeno pouzdanom liner lock bravom.
U SAD košta između 48 i 100 dolara u zavisnosti od finiša, dok kod nas može da se kupi na internet pretraživačima sa oglasima.

R.K.
foto: Ontario Knife

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još