Athlon Argos BTR 6-24×50

Do pre nekoliko godina, optike srednjeg cenovnog ranga praktično nisu postojale na tržištu (ako izuzmemo kineske proizvode). Sada je situacija bitno drugačija. Kinezi su drastično popravili kvalitet, ali su svoju poslovnu šansu prepoznali i neki manji proizvođači. Jedna od njih je “Athlon”, američka kompanija za dizajniranje i proizvodnju sportske optike vrhunskog kvaliteta, po konkurentnim cenama, a u slučaju oštećenja, besplatno servisiraju svoje proizvode.

Optika Argos BTR 6-24x50 je dobar izbor za takmičenja u dalekometnom streljaštvu, foto: “Athlon”
Optika Argos BTR 6-24×50 je dobar izbor za takmičenja u dalekometnom streljaštvu, foto: “Athlon”

U relativno bogatoj ponudi “budžetskih” optičkih nišana, izdvojili smo model Argos, druge generacije. Ovaj model se nudi u nekoliko verzija, a čini se da najbolje performanse u odnosu na cenu ima BTR 6-24×50. Tubus od 30 mm, od aluminijumske legure za avio industriju dobra je zaštita od mehaničkih oštećenja, mogućih prilikom takmičenja u dinamičnom dalekometnom streljaštvu.
Osvetljena končanica u prednjem fokalnom planu ima podeoke u MOA ili MilRad merama po izboru. Podešavanje paralakse, taktički tureti sa zaključavanjem, ispuna inertnim gasom, dobra mehanika i ozbiljna garancija, sve to za nepunih 450 dolara!

Osvetljena končanica u prvom fokalnom planu, foto: “Athlon”
Osvetljena končanica u prvom fokalnom planu, foto: “Athlon”

Višestruki premaz pruža kristalno jasnu svetlu sliku u okruženjima sa slabom osvetljenošću, a KSPL prevlaka štiti sočiva od prljavštine, masti i teških vremenskih uslova.
Argos BTR svakako zaslužuje pažnju početnika u long rejndž disciplinama, takmičenjima malokalibarskim ili vazdušnim oružjem ali i drugih streljačkih entuzijasta u 3 gan mečevima.

R.K.
foto: “Athlon”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još