Minimalistički dizajn

Nekada poznata pod imenom „Carl Zeiss“ iz Jene, kompanija „Docter Optics“ nudi vrhunske optičke i nišanske uređaje. Ova kompanija je poznata po kombinaciji optike i elektronike. Proizvode optičke, optoelektronske ili optomehaničke komponente ili podsklopove u malim, srednjim ili velikim serijama.
Od 2018. godine kada je „Nobleks“ kupio „Docter“ promenili su ime u „Nobleks“. U prošlosti je Docter bio najveći proizvođač i pionir u proizvodnji refleksnih nišana (kolimatora). Protekle decenije pojavio se trend ugradnje refleksnih nišana na pištolje, revolvere puške sa ivičnim paljenjem. Drugi proizvođači su u ovome videli priliku da razviju svoje kolimatore.
Zbog novog trenda, „Docter“ (sada „Nobleks“) je razvio Kuicksight. Ova prestižna serija obogaćena je izuzetnim, minimalistički dizajniranim refleksnim nišanom podesnim za skoro sve vrste ručnog ili dugocevnog oružja.

Malih dimenzija i lagan, ali otporan na udarce i kišu
Malih dimenzija i lagan, ali otporan na udarce i kišu

Iako je kućište vrlo robusno i napravljeno od jednog komada čelika, nišan je mali i lagan, skoro neprimetan kada se postavi na pušku. Postoji samo jedan nivo intenziteta i dizajniran je za upotrebu pri jakom svetlu. Dolazi sa zaštitnom gumenom kapom i automatski se isključuje kada je postavite na njega. Potpuno je vodootporan.
Čiste, elegantne linije, odlične karakteristike, otporno čelično kućište, laka montaža i uočljiva nišanska tačka veličIne 3 MOA sa automatskom regulacijm intenziteta, doprineli su da postane tražen kod sportskih strelaca i ljubitelja plinkinga.
Za siguran pogodak pokretnog cilja treba izdvojiti nešto više od 500 evra (sa montažom), a dobijate petogodišnju garanciju.
R.K.
Foto: „Noblex“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još