Vrhunski red dot nišan

Kvalitet ponude kolimatorskih nišana danas varira od onih napravljenih po NASA standardima, do jeftinih I potpuno neupotrebljivih za više od nekoliko pucanja. Na sreću ima i mnogo onih između, ali I tu se kreću od povoljna cena-kvalitet do odličnih, kvalitetnih i prilično skupih.


U ovu poslednju kategoriju se ubraja red dot nišan SIG Romeo 2. Napravljen je za korišćenje u nepovoljnim uslovima. Crvena tačka, sa rezolucijom od 3 ili 6 MOA i 15 podešavanja osvetljenosti, omogućava brzo angažovanje mete. Ima visokoefikasni LED emiter sa tačkastim izvorom. Kao i sočivo od oblikovanog asferičnog stakla, koji koristi efikasan reflektivni premaz visokih performansi za odličnu osvetljenost i propusnost svetlosti bez izobličenja.

Različite vrste obloga
Različite vrste obloga

Kućište od aluminijuma 7075 i čvrsti čelični omotači štite nišan od jakih udaraca i padova. Romeo 2 omogućava 25000 sati rada baterije. Dolazi sa MOTAC sistemom za automatsko uključivanje i isključivanje optike i kompatibilan je sa svim SIG pištoljima opremljenim najnovijim Pro-cut navlakma.


Paket obuhvata dva čelična omotača za tri različite optičke konfiguracije, uključujući potpuno zatvorena i zapečaćena polikarbonatnim zadnjim staklom. U zavisnosti od tipa optičke konfiguracije i dodataka, može da se kupi za 700 do 800 dolara.

R.K.
Foto: SIG Sauer

 

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još