Shot Show

Organizer za torbe

Ko mi je sakrio… sve? Često zapaničimo pretražujući njeno veličanstvo – tašnu. Bunarimo po torbi, oblije nas sedam znojeva, a ipak ostanemo praznih ruku
Na temu sadržaja ženske tašne ispričani su mnogi vicevi, ali nije daleko od istine da žene u “svoje ljubimice” samo dodaju nove sadržaje, a ništa ne vade iz njih. Mnogi pokušavaju da organizuju sadržaj svojih tašni i torbi koristeći brojne nesesere. Nije loša ideja, ali šta kada je tašna puna futrolica, torbica i nesesera različitih veličina. Logično, opet sledi kopanje po mračnim dubinama.
A to je situacija koja ne muči samo žene, nego i pripadnike specijalističkih službi. Još je teže snaći se kada je u pitanju manji ili veći ranac, torba za opremu. U ograničenom prostoru kao što su ranci, torbe, koferi i slično, javlja se problem kako efikasno organizovati sve te stvari, od kojih vam neke mogu momentalno zatrebati.
Nekada ste u rancu planinara ili vojnika mogli da pronađete rezervnu odeću, komplet za prvu pomoć, bocu sa vodom, malo hrane i, eventualno, municiju i baterijsku lampu. Danas je količina opreme veća, a namena raznovrsnija. Radnici obezbeđenja, policajci u civilu, razne hitne službe i slični profili zanimanja, neretko su u situaciji da nemaju vremena za “kopanje” po rancu.
Američka kompanija “Greyman Tactical” ponudila je jednostavno i vrlo praktično rešenje. Različiti formati panela od otpornog polimera po celoj površini imaju otvore na koje se može kačiti oprema po standardnom, vojnom MOLLE sistemu.
Takav panel može se postaviti u unutršnjost ranca ili torbe, okačiti na zadnju stranu sedišta u vozilu, postaviti na vešalicu ormara u hotelskoj sobi ili na bilo koje drugo mesto gde vam dopušta da brzo dohvatite željeni deo opreme.
Iako je cena prilično visoka (kreće od 55 dolara), ideja je odlična, a kako to obično biva već mogu da se pronađu znatno pristupačnije kopije. I onda – sve ima svoje mesto, a najvažniji sadržaji su na dohvat ruke

Dragan  Šaponjić
foto: Greyman Tactical

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još