Naših prvih dvadeset godina

Mnogi kažu da vreme prolazi dok udariš dlanom o dlan, ali naših dvadeset godina nije teklo kao med i mleko. Preživeli smo sankcije, ratove, stravične inflacije i sve moguće kopnene i vodene mine. U Srbiji se jedna godina broji puta sedam. Ipak, vrhunska ekipa stručnjaka okupljenih ispod logotipa „Kalibar“ testirala je i prikazal za svoje čitaoce stotine kratkog i dugog lovačkog, kao i vojnog i policijskog naoružanja. Trudili smo se da budemo objektivni, a vi ste to umeli da cenite. Među retkim smo revijama koje možete videti na kioscima na celom Balkanu.

Pokušali smo da utičemo na Zakon o oružju, ali i da ukažemo na istorijsko pravo čoveka da odbrani sebe i porodicu. Poklanjali smo pažnju specijalnim jedinicama i njihovim akcijama širom planete, a naši novinari bili su u svim lovištima Balkana, Evrope i sveta.

Zahvaljujući Kompaniji i velikim vernim prijateljima, poslovnim ljudima, koji su se svakog meseca na stranama „Kalibra“ oglašavali, uspeli smo da punih 12 godina imamo dvojicu izveštača na najvećem i najozbiljnijem sajmu lovačkog i policijskog naoružanja na svetu IWA u Nirnbergu.

U poslednjoj deceniji izgradili smo kvalitetno prijateljstvo sa Specijalnom antiterorističkom jedinicom srpske policije SAJ, iskusnim i vrhunskim profesionalcima. Pratili smo njihove naporne obuke, zahtevne i teške akcije, a kao najveća nagrada za naš rad, bile su pohvale i što je veoma važno obostrano poverenje i poštovanje.

Dve decenije jednog mesečnika, ni malo ni mnogo. U Kompaniji „Novosti“ – dani za sećanje i dani za pogled u budućnost. U naredne dve decenije…

Redakcija

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još