„Otkrivanje, odvraćanje, odbrana“

Niko ne osporava efikasnost laserskih urđaja za obeležavanje cilja. Jer oni pojednostavljuju proces ciljanja i mogu biti dovoljno odvraćajući. Sa laserskim nišanom, nema potrebe za prebacivanjem pažnje sa pretnje na poravnanje prednjeg i zadnjeg nišana, što je mnogo lakše reći nego učiniti u situaciji samoodbrane koja se brzo menja.
Jer morate biti u stanju da možete brzo razlikovati ono što predstavlja stvarnu pretnju od onoga što nije. Na primer u mraku, mnogo toga deluje preteći. Pomoću moćne lampe postavljene na oružje moći ćete da identifikujete potencijalnu pretnju u uslovima slabog osvetljenja i utvrdite da li je to prijatelj ili neprijatelj.
Crimson Trace, koji se dugo smatrao pionirom u laserskim ciljnim uređajima, ušao je na tržište rasvetnih tela za vatreno oružje. Sudeći po kvalitetu i funkcionalnosti njihovih novih proizvoda, ovo rešenje očigledno nije bilo kasno.

Univerzalna taktička lampa CMR-208 Rail master

Napravljena od eloksiranog aluminijuma i teška nešto više od 113 grama, CMR-208 je izuzetno čvrsta. Radi na jednu litijumsku bateriju CR123, i to sat i 5 minuta na maksimalnoj snazi, jačinom od 420 lumena, ili sat i 50 minuta na maloj snazi, obezbeđujući svetlost od 110 lumena.
Vodootporna i otporna na udarce CMR-208 kamera visoka do 1 metar može raditi u visokom, niskom ili stroboskopskom režimu. Samo držite pritisnuta oba dugmeta za aktiviranje istovremeno i otpustite ih kada se postavi željeni režim.
Kada koristite CMR-208, pritiskom i trenutnim otpuštanjem dugmeta za aktiviranje dolazi do neprekidnog osvetljenja, a držanjem dugmeta za aktiviranje, a zatim otpuštanjem, dolazi do kratkog uključivanja kombinovanog režima osvetljenja/laserskog opsega.

CMR-205 Rail Master Pro Universal

ko tražite nešto manje i lakše od CMR-208, onda bi CMR-205 mogao biti upravo ono što vam treba. Dizajniran da stane na većinu pištolja, pušaka i sačmarica sa šinom tipa M1913 Picatinny ili Veaver, CMR-205 aluminijumski nišan kombinuje prednosti belog svetla od 100 lumena i crvenog laserskog nišana za brže i preciznije ciljanje.
Istina ovaj model je oko 200 dolara skuplji od prethodnog. Ali CMR-205 može da radi u četiri režima: laserski nišan sa stalnim uključivanjem svetlosti, samo laserski nišan, samo stalno uključena lampa i laserski nišan I svetlost u stroboskopskom režimu rada..
Sve ove mogućnosti pruža jedna CR2 litijumska baterija koja pruža 2 sata neprekidnog rada. Postoji čak i funkcija automatskog isključivanja koja se uključuje posle 5 minuta, radi uštede baterije.

LTG- 70 Lightguard

Savršen dodatak popularnom Smith & Wesson M&P Shield pištolju je LTG-770. Ovo belo svetlo od 110 lumena se sigurno i praktično bez problema pričvršćuje na štitnik okidača pištolja. Polimerni LTG-770 neće opteretiti vaš pištolj. Spolja dostupan poklopac baterije sadrži dve male baterije, koje napajaju jedinicu tokom 2 sata neprekidnog rada. Svetlo se može koristiti u stalno uključenim ili trenutnim režimima i dolazi sa dugmadima za aktiviranje sa obe strane. Dugmad su postavljena tako da prst okidača za desnoruke i levoruke može lako da dosegne dugme za aktiviranje jedinice pre pucanja.

Taktička svetiljka CVL-102

Napravljena za oružje sa dugim cevima sa šinama za pričvršćivanje dodataka. Izrađena od eloksiranog aluminijuma, 4-inčna CVL-102, mase 110 grama je izdržljiva svetiljka, vodootporna do 1 metra dubine i otporna na udarce. Kada se pritisne dugme, CVL-102 led u beloj boji daje blešteću svetlost od 500 lumena. Jedna CR123 baterija će biti dovoljna za kontinuiranu upotrebu tokom sata i 10 minuta.
Svetlo se može aktivirati u trenutnom ili stalnom režimu preko poklopca ili daljinski pomoću isporučenog prekidača za aktiviranje, sa odgovarajućim omčama I kukama za montažu. CVL-102 odgovara većini pušaka sa montažnim šinama M1913, M-LOK ili Keimod, već se može skinuti s oružja i koristiti kao džepna baterijska lampa

Taktički fenjer CVL – 202

Ovo je stariji model za dugocevna oružja sa šinama. Duži je 3,3 centimetara i za 28 grama teži, napajaju ga dve CR123 baterije. Svetliji je za čak 900 lumena i pruža dodatnih 15 minuta rada u odnosu na CVL-102. Pritom košta samo 20 dolara više od CVL-102.

Priredio: R.K.
Foto: Crimson Trace

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još