Taktički ašov

Originalni Crovel Extreme, verovatno je najtrajniji multifunkcionalni ašov na tržištu. Brzo je stekao veliki broj pobornika i korisnika. Nedavno je “Crovel” promovisao novi model Extreme II, koji ima vrh od kaljene hromirane legure 4140, naoštrene ivice nalik sečivima, a jedna je nazubljena u obliku testere, osim toga ima i zgodan otvarač za flaše.
Rasklopljen ašov je dug 70 cm, sa preklopljenom glavom ima 53 inč, a težak je 2,7 kilograma. Oštre ivice olakšavaju sečenje, mlevenje i testerisanje, a očvrsnuta površina održava svoju oštrinu. Njegova široka šuplja čelična drška dugačka 36 cm omotana je paracordom dugim 14,6 metara debljine 550 mm i omogućava skladištenje osnovnih stvari.

Prva verzija Crovel Extreme
Prva verzija Crovel Extreme

Isporučuje sa navojnim čepom na kraju koji može da se zameni sa nekoliko vrsta šiljaka, što ga čini odličnim odbrambenim oruđem, kao i alatom za spasavanje. Glava čekića Crovel je nesumnjivo dizajnirana da traje i uključuje kandžu za polugu koja je nadograđena u dleto za obradu drveta.
Ovaj alat je osmišljenn da ga svakodnevno koristi osoblje za hitne slučajeve, ali i planinari. U slučaju prirodne katastrofe, trebalo bi da posluži za izbavljenje iz bilo koje teške situacije.
Proizvodi se u SAD, a cena ne premašuje 140 dolara.

R.K.
Foto: Crovel

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još