Obuka vojnih policajaca

U jedinicama vojne policije iz sastava Kopnene vojske u toku je intenzivna obuka profesionalnog sastava za realizaciju vojnopolicijskih zadataka uz upotrebu novouvedenih sredstava i opreme.


Cilj je da se starešine i vojnici pripreme za adekvatno reagovanje u visokorizičnim situacijama i da jedinice vojne policije unaprede svoje sposobnosti za realizaciju dodeljenih misija i zadataka.

Težište je na uvežbavanju taktičkih radnji i procedura u realizaciji protivterorističke zaštite, obezbeđenja rejona i pravaca i zaštite određenih lica i vojnih objekata, uz pravilnu primenu mera, radnji i ovlašćenja vojne policije.


Ove jedinice su namenjene za obavljanje izvršnih poslova vojne policije i poslova opšte bezbednosti u Ministarstvu odbrane i Vojsci Srbije. Opremljene su savremenim sredstvima i naoružanjem domaće i strane proizvodnje, što im, uz kontinuirani proces obučavanja, visok moral i posvećenost profesionalnog sastava, obezbeđuje sposobnost da efikasno izvrše zakonom, drugim propisima i naređenjima komandanata date poslove i zadatke.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još