Taktičko uvežbavanje

Na vežbovnom prostoru u okolini Vranja,  obučavaju se pešadijske jedinice iz sastava Četvrte brigade kopnene vojske za realizaciju namenskih zadataka u borbenim operacijama Vojske Srbije.


Obuka je deo redovnih vežbovnih aktivnosti koje se sprovode radi očuvanja visokog nivoa obučenosti profesionalnog sastava, osposobljavanja novopridošlih vojnika i starešina i unapređenja ukupne borbene gotovosti jedinica.

Na obuci se koriste oklopna borbena vozila „lazar 3“, savremeno streljačko naoružanje, te zaštitna i druga vojna oprema kojima su pešadijske jedinice Vojske Srbije opremljene u prethodnom periodu.


Akcenat je na zajedničkom taktičkom uvežbavanju posada borbenih vozila i ukrcanih pešadijskih odeljenja, a u nastavku sledi realizacija taktičkih vežbi i bojevih gađanja u zimskim uslovima, kada će u praksi biti provereni rezultati intenzivne obuke.

Kontinuirana i planska realizacija praktične obuke i vežbovnih aktivnosti u jedinicama Vojske Srbije od ključnog je značaja za visoku borbenu gotovost i njihovo uspešno angažovanje u operacijama, u skladu sa namenom i dodeljenim misijama i zadacima.

foto MOD

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još