Mobilni sa četiri cevi

Olovke koje u sebi skrivaju jednometne pištolje i neobični mobilni telefon koji se puni sa četiri metka .22 LRU prošlom broju smo objavili tekst o pištoljima i revolverima skrivenim u noževima, odnosno vatrenom oružju koje može da se nosi prikriveno u drugim predmetima. Sve strožiji zakonski propisi koji obuhvataju ovu oblast, sveli su proteklih godina prikriveno oružje na minimum.

Olovke koje u sebi skrivaju jednometne pištolje i neobični mobilni telefon koji se puni sa četiri metka .22 LR

U prošlom broju smo objavili tekst o pištoljima i revolverima skrivenim u noževima, odnosno vatrenom oružju koje može da se nosi prikriveno u drugim predmetima. Sve strožiji zakonski propisi koji obuhvataju ovu oblast, sveli su proteklih godina prikriveno oružje na minimum. Ali, već decenijama aktuelan je koncept jednometnih pištolja smeštenih u „odelo“ tzv. hemijskih olovaka.
Kao što reče junak „Balkanskog špijuna“ Ilija Čvorović: „Gledao sam ja u ratu nalivpera koja eksplodiraju…“, još od četrdesetih godina i na našim prostorima, imali smo prilike da se srećemo sa olovkama koje pucaju. Bilo je tu više improvizovanih naprava nastalih u malim radionicama, najčešće uz upotrebu mehanizama signalnih pištolja, a po pravilu su smeštani u sklop hemijske olovke, uz upotrebu glatke cevi kalibra .22 LR. Mnogo takvih naprava je bilo prilično nepouzdano, po pitanju neželjenog opaljenja ili čak neopaljenja u datom trenutku, ali jedan sistem je dugi niz godina bio u uspešnoj upotrebi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još

Ubojit hibrid

Radi se o modelu punog formata, sa dimenzijama koje odgovaraju Government verziji M-1911 ali sa polimerskim ramom. S оbzirom da reklamni slogan razmetljivo naglašava da "To nije M-1911 vašeg dede", razmotrićemo sličnosti i razlike