Dvogled budućnosti

Veliko vidno polje, ergonomski oblik i podesive školjke okulara, uz opcionu dodatnu opremu omogućavaju lovcima i ljubiteljima prirode, precizno i udobno osmatranje
Dvogled renomirane austrijske kompanije “Svarovski Optik” NL Pure namenjen je lovcima i ljubiteljima prirode. Karakaterističan je, pre svega, po velikom vidnom polju tako da omogućava osmatranje divljih životinja na znatno višem nivou.


Zahvaljujući novom dizajnu – revolucionarnom ergonomskom obliku, dvogled NL Pure se savršeno uklapa u šake lovca i omogućava mnogo bolji hvat jednom rukom, što je od velikog značaja u lovu. Pored toga, točkić za podešavanje fokusa, odnosno za izoštravanje slike izuzetno je pristupačan.

Dvogled i za lovce sa naočarama

Školjke okulara imaju dve pozicije (za osmatranje sa i bez naočara) i dve međupozicije, koje omogućavaju da se lako prilagode svakom korisniku ponaosob, onako kako njemu odgovara. Jedan od značajnih noviteta u odnosu na sve prethodne modele “Svarovskog” je i oslonac za čelo lovca, koji dvogledu daje dodatnu stabilnost prilikom osmatranja divljih životinja. Oslonac se kao deo dodatne opreme posebno kupuje i montira. Od velikog je značaja, što oslonac ostaje u istoj poziciji kada se podešavaju žižna daljina i razmak između zenica oka.

Bolja stabilizacija slike

Ovom inovacijom, renomirani austrijski proizvođač je omogućio znatno bolju stabilizaciju slike, odnosno dobro i precizno osmatranje. Swarovision tehnologija garantuje zadivljujuće slike sa neverovatnom vernošću boja, što olakšava prepoznavanje svakog pojedinog detalja prilikom osmatranja.

Brojna dodatna oprema

Dvogled NL Pure ima modifikovan remnik, koji je u odnosu na sve prethodne modele širi, a samim tim i udobniji za nošenje. Pomoću kopče za brzo zaključavanje sa svake strane, dvogled se vrlo brzo i lako može prilagoditi dužini koja odgovara lovcu prilikom nošenja. Jedna od novina je i funkcionalna torba, dizajnirana tako da je dvogled lako dostupan i spreman za upotrebu. Pored krpice od mikrovlakana namenjene za čišćenje stakala, uz dvogled se dobijaju sapun i četkica za čišćenje kućišta dvogleda.
Dvogled NL Pure je dostupan u varijacijama 8×42, 10×42 i 12×42, pa će pored upotrebe u lovu na različitim terenima, svoju primenu naći kod ornitologa i ljubitelja ptica i prirode uopšte!

Milan Ostojić
foto: M. Ostojić

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još