Redakcija Kalibra

Swarovski CSO

Održavanje optičkih sredstava čistim je najbolji način da osigurate njihovu dugovečnost. Bilo da se radi o dvogledu/binokularu, optičkom nišanu ili teleskopu, pa čak I dioptrijskim naočarama, ukoliko ih ne održavate na pravilan način oštetićete osetljiva stakla. Koliko god je moguće, izbegavajte kontakt sa staklima, jer su naše ruke, čak i kada izgledaju čisto, prekrivene česticama ulja i prljavštine.
Ukoliko se sočiva na vašem dvogledu ili optičkom nišanu pokvase (zbog kiše ili snega) nikada ih ne brišite maramicom, šalom ili rubom odevnog predmeta. Jer, tako može doći do mikroabrazije stakala i oštećenja zaštitnih premaza na njima. Potrudite se da nabavite odgovarajuća sredstva za čišćenje i održavanje vaših optičkih uređaja.
Osim što proizvodi kvalitetne optičke nišane, dvoglede ili teleskope sa vrhunski obrađenim i ispoliranim staklima, “Swarovski Optik” ima i kvalitetna sredstva i pribor za njihovo održavanje. CSO optički komplet za čišćenje osigurava temeljno i nežno čišćenje svih optičkih sočiva. Komplet se sastoji od sredstva za čišćenje sočiva, četke za čišćenje, sakupljača prašine i dve krpe od mikrovlakana različitih veličina. Sve je praktično upakovano u visokokvalitetnu torbicu-neseser, a može da se nabavi za 69 dolara.

RK.
Foto: “Swarovski Optik”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još