Automat M21 BS

Svojom konstrukcijom je prilagođeno savremenim borbenim akcijama koje zahtevaju upotrebu različitih uređaja kao prateće opreme.
Integralne Picatinny šine, na poklopcu sanduka i oblogama cevi, omogućavaju montažu različitih vrsta opto-elektronskih uređaja  Pouzdanost funkcionisanja, u različitim klimatskim i terenskim uslovima, je potvrđena strogim metodama ispitivanja, u skladu sa vojnim standardima.


Funkcioniše na principu pozajmice barutnih gasova, sistem bravljenja je rotirajući zatvarač, a sigurnosni sistem koji onemogućava opaljenje pre potpunog zabravljivanja osigurava bezbednost strelca. Cev je izrađena hladnim kovanjem, unutrašnjost cevi je hromirana. Na taj način je osigurana dugotrajnost i visoka preciznost oružja. Dobra ergonomska rešenja, sa odličnom izbalansiranošću masa, obezbeđuju blag trzaj i laku kontrolu vatre. Skrivač plamena maskira položaj strelca. Primenjeni materijalni, obloga cevi i preklapajući kundak izrađeni od polimera i završna obrada metalnih delova osiguravaju jednostavno održavanje. Promena vrste paljbe se obavlja obostranom polugom, koja ima tri položaja: jedinična, rafalna, ukočeno. Mehanički nišani sa tricijumskim cevčicama obezbeđuju mogućnost nišanjenja u noćnim uslovima. Podcevni bacač granata BGP 40x46mm se može montirati na Picatinny šinu na donjoj oblozi cevi.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još