Dragocen deo opreme

Prilikom boravka u prirodi važno je držati se osnovnih principa preživljavanja. Naplanini ili u šumi pazimo da budemo utopljeni I suvi, ali dobro hidrirani. U trenucima predaha od više-manje napornog pešačenja prijao bi nam topao napitak. Ali, to je je moguće samo ukolko imamo na raspolaganju odgovarajuću posudu koja može da ide na vatru.
Pročitajte još:
Kalifornijska firma “Toaks”, poznata po proizvodnji kamp opreme, napravila je laganu (samo 75 g) šolju od titanijumske legure. Posuda je zaštićena posebnim premazom koji dopušta korišćenje na otvorenom plamenu.


Žičani rukohvat je sklopiv, šolja ima sopstvenu futrolu za transport, a pravi se u tri veličine – zapremine od 450 ml, 550 ili 750 ml. Ovaj univerzalni deo opreme svakog kampera, planinara ili izletnika može da se koristi i za prikupljanje vode, a odlična je za pripremanje instant supe, koja bukvalno krepi i zagreva organizam.
Isporučuje se uz poklopac, koji dobro naleže. Može da se nabavi u svim američkim i evropskim autdor lovačkim prodavnicama, po ceni od 20 dolara.
Naravno, možete koristiti i običnu, emajliranu verziju ili od nerđajućeg čelika ali u situaciji kada želite što manje opterećenje Toaks može biti dobar izbor.

Dragan Šaponjić
foto: “Toaks”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još