Jakna za estremne uslove

Tokom boravka u prirodi za različita godišnja doba neophodna je adekvatna odeća. Pripadnici gorske službe spasavanja, alpinisti ili istraživači tropskih predela snabdevaju se specijalnom odećom i opremom za različite vremenske uslove.
Težište je na korišćenju novih, laganih i otpornih sintetičkih materijala, koji pružaju pun komfor pri upotrebi, a zadržavaju malu masu i jednostavno održavanje. Gotovo sveprisutne goretex membrane dopunjuju hipoalergijska vlakna koja ne iritiraju kožu, brzo se suše i pružaju odličnu zaštitu od štetnih uticaja, bez obzira da li je reč o sunčevom zračenju, hladnoći, kiši i insektima…

Verzija parke u antracit sivoj boji, foto: "Caterpillar"
Verzija parke u antracit sivoj boji, foto: „Caterpillar“

Neki proizvođači oružja stavljaju svoje oznake na takvu odeću, pa se tako može izaći u lov u odeći „Blaser“, „Browning“ ili „Winchester“.Osim čuvenih i skupih sportskih brendova, vredi razmotriti i neke druge opcije. „Caterpillar“ je, osim po teškim mašinama, odavno poznat po radnoj opremi odličnog kvaliteta. Interesantna je njihova radna jakna za vlažno i hladno vreme.
Parka je namenjena radnicima koji veći deo dana provode obavljajući fizički posao pod otežanim uslovima, kao što su naftne platforme, seča šume… Ali neretko je nose I lovci, šumari i ljudi koji provode mnogo vremena u prirodi na survim meteo uslovima.

U slučaju oštećenja, kapuljača može da se skine i zameni novom, foto: "Caterpillar"
U slučaju oštećenja, kapuljača može da se skine i zameni novom, foto: „Caterpillar“

Jakna je mehanički vrlo otporna, teško se cepa, ima topao uložak koji se može skinuti i nekoliko praktičnih džepova sa spoljašnje i unutrašnje strane.
Nudi se u nekoliko popularnih boja, a na grudima i leđima ima reflektujuću traku. Iako ispunjava stroge industrijske standarde, cena je pristupačna i kreće se od 80 do 110 dolara.

R.K.
foto: „Caterpillar“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još