Moderno remek-delo

Saradnja između predsednika “Cold Steela” Linna C Thompsona i proizvođača noževa Endrua Demka za rezultat je imala mnoštvo interesantnih noževa, od kojih se egzotičnim dizajnom posebno izdvaja izvanredan model Black Talon.
Kod osavremenjenog modela valovito sečivo od američkog super-čelika S35VN dugo je 10,2 cm, dok je dužina rasklopljenog foldera 24 cm, a težina 135 grama. Vrh oštrice redizajniran je radi dodatne snage i izdržljivosti, ali je nož zadržao prepoznatljivi dizajn originalnog modela, tako da je u nazivu dobio sufiks II. Udobna drška ima obloge od G-10 čija tekstura obezbeđuje sigurana hvat i kada su ruke mokre. Čelična šnala za kačenje u zavisnosti od želje i potrebe korisnika može da bude postavljena sa leve ili desne strane drške.
Kao i kod mnogih modela koje je dizajnirao Denko i ovde se odlučio za sigurnu tri-ad bravu za zaključavanje sečiva. Kontrast između duboke crne ohrapavljenih obloga drške i izuzetnog, bogatog satenskog poliranog sečiva naglašava sofisticiranost ovog dopadljivog elegantnog preklopnog noža. Prodajna cena je 185 dolara.

R.K.
foto: “Cold Steel”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još