Oštar kao žilet

Nazvan po vatrogascima američke Šumarske službe koje prevoze helikopteri na udaljene destinacije, gde bukte požari, Helitack iz Kershowa pokazuje istu stamenost koja odlikuje ovu posebnu vrstu ljudi. Kao I sva vatrogasna oprema, Helitack je čvrst i lako se nosi. Modifikovana oštrica od 8Cr13MoV nerđajućeg čelika, duga 3,26 inča je oštra kao žilet. Čelik 8Cr13MoV je kineski ekvivalent japanskom AUS-8. Oštrica se otvara preko jezička (peraja) I SpeedSafe, par ležajeva u ramu obezbeđuju vrhunsku glatkoću pri otvaranju i zatvaranju.


Drška u ram su od nerđajućeg čelika sa obrubljenim ivicama za udobniji hvat. Reverzibilna šnala drži nož duboko u džepu. Tanak oblik drške omogućava lako nošenje. Brava se sigurno zaključava bez zazora. Sečivo i drška prekriveni su sivim premazom od titanijum nitrida koji izgleda lepo i ne blista, dok su ram I šnala u kontrastnoj crnoj boji.
Sečivo od 3,25 inča Helitacka je napravljena da se ističe u svakoj vrsti zadataka. Ovaj model ne samo da veoma dobro seče, već ima i definisan vrh za precizne radnje. Helitack se sa lakoćom nosi sa čvršćim materijalima, što radni EDC nož mora da ispunjava.
Drška je udobna i nema oštrih ivica, iako bi bilo dobro da je malo šira. Ali I ovako elegantan nož izrađen u Kini, uspeo je s lakoćom da obavi sve zadatke. Košta 65 dolara što je odlična cena za ovakav folder.

R.K.
Foto: “Kershaw”, Dexter Ewing

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još