Pouzdana višenamenska alatka

Nekada se smatralo zaboravljenom zabavom, bacanje sekire dobija na popularnosti širom sveta. Pojavom organizacija kao što su Međunarodna federacija za bacanje sekire (IATF), Svetska Liga za bacanje sekire (VATL) i druge, u SAD, Kanadi, Belgiji, Poljskoj i drugim zemljama, sve više ljudi pokazuje interesovanje za ovu uzbudljivu aktivnost. To više nije samo hobi drvoseče, već zabavan sport dostupan svima. Rast popularnosti sekira za bacanje prati potražnja za visokokvalitetnim sekirama.


Sekira Cantina kompanije “Condor Tool & Knife” iz Salvadora odličan je alat koji će odgovarati profesionalnim bacačima sekira ali i kamperima, drvosečama… Dovoljno je svestrana kako za takmičenje u gađanju sekirom, tako i za rad na otvorenom, što je čini dragocenim delom bilo kog kompleta outdoor opreme.
Izrađena od visokougljeničnog čelika 1060, glava sekire ima tamnu završnu obradu, što joj daje posebnu privlačnost. Rukohvat dužine 46 cm od paljenog američkog hikori oraha omogućava odličan hvat. Konveksno sečivo sa oštricom od 10 cm teži oko 990 grama, što ga čini dovoljno izdržljivim za rad na otvorenom. Dizajn pruža vrhunske performanse, tako da je odličan izbor za sve koji traže pouzdanu višenamensku sekiru.


Cantina izgleda i kao mala planinarska sekira, ima ravnu dršku sa malo više “mesa” na kraju. Zahvaljujući geometriji sečiva i težini glave ova sekira prodire duboko, s druge strane u stanju je nareže tanko iverje za potpalu. Cena nije prevelika, košta oko 87 dolara

R.K.
Foto: Reuben Bolieu

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još