Bezvremensko oružje

Praćka je savršen kompletan alat za preživljavanje. Ne zahteva skupu municiju i može, u krajnjem slučaju, da ispaljuje čak i kamenje. Budući da koristi snagu vaših ruku, nikada neće ostati bez energije, ili pogonskog goriva.
“Barnett” je najpoznatiji po pravljenju samostrela I lukova ali niko ne pravi praćke bolje od Barnetta. N njihov model King Rat Havoc donosi klasičnu, a savremenu praćku, takozvanu milenijumsku – jednostavnu i moćnu.


Havoc je ujedno zabavan za rekreativno gađanje u zadnjem dvorištu ili na livadi, ali je i opasno oružje zbog velikog dometa. Zbog jačine ispaljivanja metalnih kuglica i velikog dometa, mnogi preperi je kupuju za preživljavanje. Ali ne samo preperi, jer ljubitelji boravka u prirodi kažu da je to najbolje utrošenih 25 dolara. Osim za lov havo je idealan i za odbranu od zveri.
Sastoji se odk preklopnog rukohvata sa romboidnim čekeringom radi sprečavanja klizanja u vlažnim uslovima i skeletoidne manžetne za oslonac podlaktice sa jastučićem za zglob. Elastične trake magnum jačine maksimicuju performanse a ugrađeni utišivači vibracija dodaju glatkoću i konzistentnost natega. Ležište projektila (municije) od brušene kože ima otvor za centriranje, radi boljeg ispaljivanja.


Na praćki postoje dva različita sistema nišana. Ugrađeni optički uređaj je sastavni deo rukohvata. Tu je i rotirajući nišan pričvršćen za jedan krak račve. Ovaj pametni vidžet uključuje tri različite tačke ciljanja sa optičkim vlaknima. Kalibrisan je za tri različite daljine a time i snagu natega. Jednom kada odredite svoju meru, Havoc ispaljuje “municiju” prilično ravno.
R.K.
Foto: “Barnett”

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još