Najružniji nož

Flicker Feather i Scout Feather su dobili indijanska imena (Treperavo pero I izviđačko pero, u slobodnom prevodu). Imaju nekoliko zajedničkih osobina bitnih za preživljavanje: sečenje, pripala vatre, oištrenje i signaliziranje. Možda nisu najlepši noževi koje ste videli (naročito Flicker), ali su efikasni I svestrani alati.


Napravljeni su od čelika VG10 koji sadrži 15,5% hroma. Leđa sečiva su idealna za pripalu vatre, pogotovo što su opremljeni šestougaonim štapićem Ferro štapić za izazivanje varnica. U tvrdu futrolu je ugrađen oštrač, tako da lako mogu da se naoštre, a za dršku je kanapom pričvršćena pištaljka koja ispušta zvuk jačine 115 dB.


Obloge drške su od G10, što pruža neophodnu udobnost i siguran hvat tokom rada. S obzirom na specifične futrole, noževi mogu da se nose na različite načine, pa I oko vrata.
Model Flicker Feather sa sečivom nalik dletu dizajniran je za fino sečenje i obradu drveta. Nož Scout Feather sa drop point vrhom kombinuje snagu i oštrinu kako bi pružio veću izdržljivost na terenu.
R.K.
Foto: Kickstarter

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još