Dragan Šaponjić

Omiljeno piće na optimalnoj temperaturi

U toku pešačenja najvažnije je pravilno hidriranje organizma – ne dozvolite da osetite žeđ. Popiti vodu, čaj, kafu ili supu optimalne temperature često je faktor komfora, ali u pojedinim slučajevima i ozbiljna pomoć u savladavanju teškoća.

Izdržljiv termos zapremine 720 mililitara, pogodan je za izlete, ali i duži boravak u prirodi, foto: "GSI Outdoors"
Izdržljiv termos zapremine 720 mililitara, pogodan je za izlete, ali i duži boravak u prirodi, foto: „GSI Outdoors“

Iako Rusi sladoled jedu zimi, a topao čaj piju leti, fiziološki, lakše se podnosi (pre)topla tečnost na vrućini nego hladna u ledenom okruženju, jer troši dodatnu telesnu energiju na zagrevanje. „GSI Outdoors“ iz Spokejna u državi Vašington, dizajnirali su termos, Microlite 720, koji održava temperaturu tople tečnosti uz mala odstupanja i duže od 12 sati na -20 stepeni Celzijusa. Hladna tečnost ostaje takva i do 24 sata na +30 stepeni. Takvo okrepljenje može biti presudno da se dođe do sigurnog skloništa po snežnom nevremenu ili ako ste zalutali na skijanju, planinarenju, lovu.

Na grliću termos-boce nalazi se posebno dizajniran deo za sipanje bez podlivanja, foto: "GSI Outdoors"
Na grliću termos-boce nalazi se posebno dizajniran deo za sipanje bez podlivanja, foto: „GSI Outdoors“

Inovativni poklopac se čvrsto zatvara tako da nema curenja tokom putovanja, a kada poželite da se okrepite pritiskom na dugme preklopne brave lako se otvara. Ima posebno dizajniran deo za sipanje bez podlivanja.
Lako se održava jer se pere blagim deterdžentom u vreloj vodi. Kao i svi GSI Outdoors proizvodi pokriven je doživotnom garancijom, a u slučaju kvara ili oštećenja, mogućnošću popravke ili zamene o trošku firme.

 Na temperaturama od 30 stepeni Celzijusovih, tečnost ostaje hladna i do 24 sata, foto: "GSI Outdoors"
Na temperaturama od 30 stepeni Celzijusovih, tečnost ostaje hladna i do 24 sata, foto: „GSI Outdoors“

Termos je vrlo izdržljiv, sa vakuumiranim zidom od dvostrukog sloja nerđajućeg čelika. Njegova težina je 670 grama i zapremina 720 ml. Radi se u nekoliko boja, a cena je 30 evra.

Dragan Šaponjić
foto: „GSI Outdoors“

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još