Serija osvetljenih sečiva

“SOG Specialti Knives & Tools” predstavio je seriju noževa Bladelight sa sklopivim i fiksnim modelima. Ova patentirana tehnologija koristi 6 LED dioda utisnutih u grn dršku sa obe strane sečiva noža, obezbeđujući svetlost od 25 lumena bez senke pri sečenju. Ali i mogućnost korišćenja kao lampe kada je nož sklopljen ili je u futroli.


Naravno, noževi se mogu koristiti i bez uključivanja LED dioda. Bladelight uređaj radi na standardnim alkalnim baterijama, opremljen je najsavremenijim prekidačima / sklopovima tastera i ima IPX-7 klasu vodootpornosti do potpunog uranjanja.


Fiksni nož model BLT 10 ima sečivo dugo oko 14 cm, a široko 4,6 cm, od nerđajućeg čelika 9Cr18MoV. Ukupno je dug oko 29 cm a težak 201 gram. Drška je od nahlona ojaanog staklenim vlaknima, a futrola je livena najlonska.


Folder BLT-50 ispušta svetlost od 34-37 lumena koju obezbeđuju 2 AAA baterije, sečivo je od od nerđajućeg čelika 9Cr18MoV dugo 10 cm, a široko 2,8 cm. U sklopljenom stanju nož je dug 22,8 centimetara, a težak 122 grama. I njegova drška je od najlona ojačanog staklenim vlaknima. Uz nož se isporučuju dve baterije i najlonska futrola.


Po mraku više nećete morati žonglirati lampom u jednoj ruci, a nožem u drugoj. Oba noža su dostupna po cenama od 115 USD za fiksni model, odnosno 85 USD za preklopni.

R.K.
Foto: SOG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

Pročitajte još